25 abril de 2022 a les 13:17

Pilar Francès Àvila guanya el V Premi Empordà de Novel·la

||

Divendres passat, vigília de Sant Jordi, la Sala d’Actes del Castell de Calonge va acollir l’acte d’entrega del V Premi Empordà de Novel·la, el primer premi que dona el Consell Comarcal del Baix Empordà des que l’Ajuntament de la Bisbal va cedir-ne la gestió i la coordinació per tal de potenciar la creació literària a la comarca. I és que el guardó, alhora, compta amb la participació de tots els ajuntaments de la comarca, amb l’objectiu de cohesionar el territori, la cultura i la llengua, i de crear vincles i teixir xarxes entre els municipis. L’alcalde de la Bisbal d’Empordà va assistir a l’acte, que va comptar amb la participació de Laia Cañigueral, delegada territorial del Govern de la Generalitat a Girona; Josep Calataiud, director dels Serveis Territorials de Cultura a Girona; Joan Manel Loureiro, president del Consell Comarcal del Baix Empordà, i Agnès Gasull, consellera comarcal de Cultura, Patrimoni i Joventut.

En aquesta edició del premi s’han presentat un total de 109 obres inèdites i escrites en català, amb la voluntat d’incentivar la participació tant de talents emergents com d’escriptors en actiu. Finalment, el veredicte del jurat ha determinat que la mereixedora del V premi literari de prestigi en llengua catalana de la comarca sigui Pilar Francès Àvila, primera dona que rep aquest premi, amb la seva obra Tot passa dues vegades.

La premiada va rebre el guardó i va destacar la seva satisfacció per rebre aquest premi i ser la primera dona empordanesa en rebre’l. L’escriptora també va explicar que és una novel·la que agradarà als lectors, «la història passa a l’Empordà, a la platja La Fosca de Calella de Palafrugell. És una novel·la que tracta tot allò que ens fa grans com a persones: l’art, les lletres, les converses, la cultura en general». El premi consisteix en 7.000 € i compta amb la col·laboració

«Estem molt contents perquè l’objectiu era aquest: trobar una manera de treballar conjuntament en l’àmbit cultural a la comarca», va explicar l’alcalde de la Bisbal, Enric Marquès. «És un premi que va néixer a la Bisbal amb la voluntat de créixer, ho hem anat treballant cada any i, en l’edició d’enguany, trobar la complicitat dels municipis de la comarca i del consell no ha estat difícil», va afegir Marquès.