16 març de 2014 a les 9:00

Pla estratègic en l’àmbit del desenvolupament econòmic i l’ocupació

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, va impulsar, ara fa un any, amb el suport del Consell Comarcal del Baix Empordà, i els ajuntaments de Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Corçà i Ullastret, la redacció d’ un Pla estratègic en l’àmbit del desenvolupament econòmic i l’ocupació, d’aquests cinc municipis.

El Pla estratègic , realitzat per l’empresa Activa Prospects, ha consistit en dues fases. La primera una diagnosi del territori dels cinc municipis, analitzant les característiques del mercat de treball, teixit empresarial i estructura productiva, els recursos del territori i els aspectes municipals en la promoció de l’econòmia local.

La segona fase ha estat la redacció del Pla estratègic pròpiament amb l’establiment de 30 accions que es desenvoluparan conjuntament pels cinc municipis fins l’any 2020.

En paraules de l’Alcalde Sr. Aparicio: “aquest pla estratègic suposa una fita en el nostre territori, tant pel que fa per la col·laboració decidida dels diversos ajuntaments implicats, com pel que fa a establir un calendari d’actuacions que implicaran no tant sols als ens locals, sinó el que és igual d’important al sector privat”

Aquest Pla estratègic veurà a la llum en un acte de presentació oficial el proper dia 21 de març a les 20h al Mundial. El regidor de Desenvolupament local, Sr. Albert Pacheco destaca: Amb aquest acte volem aconseguir dos objectius, donar publicitat a aquest pla estratègic pel seu general coneixement, i sobretot, assentar les bases pel futur desenvolupament del mateix, desenvolupament que necessàriament, ha de ser fruït de la col·laboració de les administracions, i del sector privat”

En aquest acte, on es comptarà amb l’assistència de responsables del Departament d’ocupació, del President del Consell Comarcal del Baix Empordà, i d’empresaris i autònoms del territori, els alcaldes dels ajuntaments participants signaran un document de compromís amb el qual es comprometen a l’impuls i desenvolupament del Pla estratègic. (OAP)