30 octubre de 2019 a les 17:07

Pla formatiu adreçat a entitats esportives del Baix Empordà per ajudar-les a millorar la gestió

La setmana passada es va fer la presentació del Pla de Formació Comarcal per a Entitats Esportives: és un projecte que va de bracet del Consell Esportiu del Baix Empordà i de 9 ajuntaments de la comarca, a més del consistori bisbalenc: Begur, Castell-Platja d’Aro, Palafrugell, Palamós, Pals, Santa Cristina d’Aro, Sant Feliu de Guíxols i Torroella de Montgrí. L’objectiu és unir esforços per dotar d’eines les entitats de la comarca i ajudar-les a millorar la gestió del dia a dia amb coneixement i garanties. 

La proposta s’adreça principalment a entitats que organitzen activitats esportives (clubs, AMPAS, centres escolars, entitats de lleure…) amb la finalitat de dotar d’eines econòmiques, fiscals i comptables les entitats i adaptar-les a la legislació vigent. El Pla de formació consta de 14 sessions repartides de novembre a juny, en les quals es tractaran temes i àmbits molt diferents. Hi haurà sessions sobre sis àmbits d’actuació: estratègic (com exercir de directiu/va), jurídic i administratiu (règim intern i registre, responsabilitats de les juntes directives, relacions amb l’Administració, llei de professions de l’esport i noves tecnologies), econòmic (finances per a directius/ves i obligacions fiscals i comptables), laboral (voluntariat i personal contractat), màrqueting (patrocini i dret i lleure esportiu i educatiu) i esportiu (planificació d’escoles esportives).

Per tirar endavant aquestes jornades de formació es compta amb professionals del món de l’esport, que coneixen les particularitats d’aquest entorn, i amb professionals de l’àmbit dels negocis, que amb el seu coneixement i experiència, ajudaran a millorar la gestió del dia a dia de les nostres entitats. Les sessions de formació es portaran a terme al Centre Municipal d’Educació de Palafrugell i el període d’inscripcions serà del 14 al 29 d’octubre (ambdós inclosos). Cal recordar que la inscripció és gratuïta per a aquelles entitats que el seu ajuntament participa en el Pla de Formació i que per a la resta d’entitats té un cost de 300 euros. Aquesta inscripciódona dret a assistir a les 14 jornades de formació amb dues persones de l’entitat, que poden ser diferents a cada jornada. Per a més informació es pot consultar el web del Consell Esportiu del Baix Empordà.