13 març de 2018 a les 10:28

Plantació de 12 pruneres per celebrar la Festa de l’Arbre

El passat diumenge 4 de març es va celebrar la tradicional festa de l’arbre que organitza l’Agrupament Escolta i Guia Les Gavarres i l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà. Enguany va tenir lloc al pati de la llar d’infants El Tren Petit i al carrer adjacent, Josep Maria Folch i Torres.

L’actuació va consistir en la plantació de 12 pruneres de fulla vermella (Prunus pisardii), un arbre de floració primerenca i de fulles vermelloses, visualment molt atractiu. Aquestes pruneres es van plantar en substitució de les problemàtiques acàcies, que generaven molts problemes de seguretat i salubritat: amb moltes espines en el brancatge (que representaven un risc per a la mainada) i sovint atacades per pugons que generaven uns líquids ensucrats molt enganxosos que embrutaven el paviment i les baranes de l’escola. A més és considerada una de les espècies invasores  més perjudicials perquè desplaça de forma agressiva les espècies d’arbres autòctons dels boscos de ribera.

La festa es va completar amb uns tallers d’educació ambiental de l’associació SITRA i un espectacle d’animació infantil a dins el pati del Tren Petit.