23 octubre de 2017 a les 19:37

Ple extraordinari i urgent per aturar l’aplicació del 155 i exigir la llibertat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart

L’Ajuntament de la Bisbal ha convocat un Ple extraordinari i urgent per demà, dimarts 24 d’octubre, a les 20h a la sala de plens. L’objectiu: aprovar la moció proposada per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i, a la vegada, mostrar el seu rebuig total a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola que suspèn de facto l’autogovern català.

L’AMI i l’ACM han convidat als ajuntaments catalans a fer plens extraordinaris per aprovar aquesta moció que vol visualitzar el rebuig a l’aplicació d’aquest article i mostrar el ple suport al Govern de Catalunya i a les seves institucions, ara amenaçades per aquest acord entre el PP, PSOE i C’s per a la suspensió de l’autonomia de Catalunya. Cal tenir present que la moció subratlla que davant d’un problema polític l’única resposta de l’Estat espanyol ha estat només la repressió i la retallada de drets.

A més a més, el consistori també preveu aprovar una moció per exigir la llibertat dels presidents de l’ANC i Òmnium Cultural. En aquest sentit, l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ja va manifestar que lamentava profundament la detenció i empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i condemnava rotundament el seu empresonament, considerant inacceptable la persecució judicial de persones per les seves idees polítiques i, a la vegada, lloant la tasca exemplar, cívica i pacífica dels dos dirigents independentistes. Per aquest mateix motiu ja es va penjar un llaç groc a la bandera estelada del balcó consistorial.

Cuixart i Sánchez són a la presó de Soto del Real des del 16 d’octubre. La jutge de l’Audiència Nacional, Carmen Lamela, va dictar presó incondicional per a tots dos pel delicte de sedició, per haver organitzat les mobilitzacions ciutadanes dels dies 20 i 21 de setembre després de la detenció de diversos alts càrrecs de la Generalitat pels preparatius del referèndum de l’1 d’octubre.