4 maig de 2012 a les 9:07

“Poemes del món” torna a emplenar l’amfiteatre del Mundial

Més de dues-centes persones van assistir el dijous 19 d’abril a l’amfiteatre del Mundial per escoltar els “Poemes del món”, una lectura de poemes i textos literaris a càrrec dels alumnes dels cursos de català per a adults i els participants al programa “Voluntariat per la llengua” de la Bisbal.

L’acte va començar amb la presentació de la tècnica de l’Oficina de Català de la Bisbal, M. Dolors Figueras, que va donar les gràcies als assistents, i també als participants i al professorat dels cursos per la feina feta. Tot seguit, va intervenir l’alcalde de la Bisbal, Òscar Aparicio, que va encoratjar els alumnes a continuar estudiant català i va valorar la feina feta des del Consorci de Normalització Lingüística. A continuació, es va donar inici a la lectura de textos literaris. D’entrada, el professorat va commemorar l’Any Calders obsequiant els assistents amb alguns contes curts d’aquest autor català i, després, 26 alumnes, aprenents i voluntaris van acompanyar el públic arreu del món: Catalunya, el Perú, França, Romania, el Marroc, Anglaterra, Espanya, Brasil, la Xina, la República Dominicana, Bolívia, Bulgària, Mèxic, Hondures, Colòmbia…

Acabada la lectura es va obsequiar els participants amb una rosa i un poema, i es va convidar tots els assistents a un esplèndid piscolabis preparat gràcies a la participació de tothom, en què es podien degustar plats d’arreu del món.

Amb aquest acte, l’Oficina de Català comença la celebració dels 20 anys de Consorci per a la Normalització Lingüística a la Bisbal. Al llarg de l’any, s’aniran organitzant altres activitats per commemorar aquesta efemèride.

 

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.393906480631721.96785.100000371163638&type=1

http://www.labisbal.tv/noticies/277-poemes-del-mon-2012