5 maig de 2022 a les 17:17

Posada en marxa dels grups de suport a persones cuidadores de la Bisbal d’Empordà

Ja han començat a la Bisbal d’Empordà els grups de suport per a familiars cuidadors i cuidadores: espais de relació, de suport emocional, d’intercanvi d’experiències i d’ajuda mútua acompanyats per la psicòloga Marina Colomer, de l’Àrea d’Atenció a la Família de Serveis Socials del Consell Comarcal del Baix Empordà. L’objectiu és millorar el seu benestar emocional, disposar d’un espai per sentir-se acompanyats/des, prevenir situacions de sobrecàrrega, enfortir les competències de cura i autocura, adquirir eines per afrontar millor el dia a dia, ampliar el coneixement de les demències i crear xarxa.
La primera sessió del Grup de Suport va tenir lloc el passat divendres 29 d’abril a l’Ajuntament Vell amb un notable èxit d’assistència. Aquests grups terapèutics consten de 10 sessions, amb durada d’hora i mitja, en format setmanal i són gratuïts. Van dirigits a familiars que adopten el rol de cuidador/a.
Aquest projecte forma part de l’Àrea d’Atenció psicològica a persones grans o en situació de dependència i les seves famílies, englobat a l’Àrea d’Atenció a la Família de Serveis Socials del Consell Comarcal del Baix Empordà. Hi col·labora l’Ajuntament de la Bisbal, amb el finançament de DipSalut (taula de Benestar i Comunitat). Després de la memòria de l’any passat es va detectar un gran nombre de casos de sobrecàrrega de persones cuidadores, arran del recull de dades s’ha decidit incidir i prevenir aquestes situacions.