14 juny de 2018 a les 11:06

Premi a la Creativitat per a l’alumnat de la UEC de la Bisbal

L’alumnat de la UEC (Unitat d’Escolarització Compartida) de la Bisbal d’Empordà ha tornat a guanyar, per segon any consecutiu, el Premi a la Creativitat al Segon Concurs de Trencadís organitzat per l’empresa de materials de construcció Materalia de la Tallada d’Empordà. El concurs, que consistia a revestir una columna de formigó de 2×1,30metres i de tres tones de pes amb la tècnica de trencadís, en aquesta edició havia de tractar el tema de la Diversitat.  Enguany hi han participat més de 200 alumnes de 8 instituts gironins. L’empresa ha proporcionat tot el material necessari als participants, va realitzar una jornada inicial de formació als alumnes, i cada centre educatiu ha estat treballant intensament durant tot el curs per desenvolupar i fer realitat la seva idea. Els alumnes i les alumnes de la Bisbal, en el seu trencadís, han volgut simbolitzar la diversitat de pensament, de creences i d’idees, i que aquesta diversitat no ha de ser un obstacle per a la convivència i el respecte, sinó ben al contrari, pressuposa un enriquiment col·lectiu.

El passat dia 8 de juny es va celebrar l’entrega de premis a la seu de Materalia, amb un jurat format per l’artista Ramon Pujolboira, el pintor Lluís Roura i els arquitectes Miquel Morral i Gaietà Bigarós.  El primer premi el va guanyar l’Institut Baix Empordà de Palafrugell, el premi a la tècnica va ser per a l’Institut Josep Brugulat de Banyoles, i els alumnes de la UEC de La Bisbal d’Empordà, formada per alumnes de 3r d’ESO de l’Institut de La Bisbal  i del Col·legi Cor de Maria, van guanyar el premi a la creativitat.

Amb aquest concurs, l’empresa Materalia pretén introduir els més joves al sector de la construcció i donar-se a conèixer a la província. Però amb aquest projecte, a més, un bon grapat d’alumnes han pogut treballar valors com el treball en equip, l’organització, la planificació, la creativitat i el fet de comprometre’s a començar un projecte i la satisfacció de veure’l acabat.