14 maig de 2021 a les 9:52

Premi internacional per una cadira inspirada en el Terracotta Museu

||

A la recent edició dels premis internacionals de disseny de mobiliari SIT Furniture Design Award, celebrats a Los Angeles, s’ha premiat el disseny d’una cadira creada especialment pel Terracotta Museu. La MT Chair del dissenyador Xavier Mora ha rebut el Winner in Bench per la seva versatilitat en espais museístics. Es tracta d’una cadira que presenta un doble ús de forma senzilla i directa, a través de la seva asimetria. En la seva posició horitzontal, la cadira es converteix en un banc per a dues persones, optimitzant l’espai i la funcionalitat. Inspirada en el Terracotta Museu, MT Chair està realitzada en materials nobles, com ferro, cuir i sobretot arpillera estirada a mà, a la qual se l’hi dona protagonisme per aconseguir una peça discreta i senzilla que encaixa perfectament amb els valors del museu.

Xavier Mora és membre de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal i és l’ànima mater de BAG Disseny, un estudi multidisciplinari nascut entre Barcelona, Andorra la Vella i Girona. Tres ciutats que formen les inicials del nom de l’estudi, però que també mostren l’enfocament local que volen traslladar als seus projectes. L’estudi entén el disseny com una poderosa eina per canviar la percepció de les coses, en total aspiració a fer un món millor.

El SIT Furniture Design Award reconeix i promoure als millors dissenyadors internacionals de mobles, marques, fabricants, talents emergents i visionaris que milloren la vida diària amb idees innovadores. Uns premis creats per Farmani Group, responsables d’altres premis de gran prestigi a tot el món com els International Design Awards (IDA), Architecture Masterprize (AMP) DNA, Paris Design Awards, London International Creative Awards (LICC), Prix de la Photographie a París (PX3) i els premis anuals Lucie de fotografia.