6 desembre de 2016 a les 17:22

Presentació de l’exposició virtual ‘Bisbalencs de Cuevas Bajas captats per Enric Riera’

El passat dissabte 19 de novembre El Teatre Mundial va acollir unes 300 persones per celebrar un acte ben emotiu per la Bisbal. L’Àrea d’Acció  Social i Ciutadania, juntament amb l’Arxiu Comarcal i la Comissió d’agermanament amb Cuevas Bajas, va organitzar la presentació de la galeria fotogràfica virtual Bisbalencs de Cuevas Bajas (1940-1960).

L’exposició recull unes 200 fotografies del fons Riera i els protagonistes en són els homes i dones procedents de Cuevas Bajas que, buscant un futur millor, van arribar a la Bisbal a mitjans del segle passat. Hi han col·laborat homes i dones d’arrels “cueveñas”, coordinats per Manel Lara, que regularment, des del passat mes de juny s’han reunit a l’Arxiu Comarcal del Baix Empordà per identificar les persones que apareixen a les imatges. La galeria virtual online es podrà visitar ben aviat.

A més a més, la trobada també va servir per a fer l’acte de donació del fons de Fotos Riera a l’Ajuntament de la Bisbal amb la signatura pública del conveni signatura del conveni de donació a l’Arxiu Comarcal del fons fotogràfic Riera.

Aquesta presentació va ser el primer acte amb el qual la Comissió d’agermanament amb Cuevas Bajas comença a desenvolupar les accions que faran efectiu aquest vincle entre les dues poblacions. De fet, aquest agermanament ja disposa d’un projecte d’espai públic dedicat a aquesta població: la Plaça de Cuevas Bajas, que l’Ajuntament de la Bisbal espera poder inaugurar el 2017.