9 maig de 2017 a les 18:39

Presentació de llibre: ‘Sankt Pauli. Un altre futbol és possible’, de Carles Viñas i Natxo Parra

Sankt Pauli. Un altre futbol és possible
de Carles Viñas i Natxo Parra

Hi intervindran: Carles Viñas i Natxo Parra (autors del llibre)

Aquest no és un llibre de futbol. És quelcom més que un recull d’anècdotes, dades, gols i jugadors d’un club concret.

A partir de la descripció de la trajectòria esportiva del St. Pauli fem un recorregut per la història d’Alemanya, des del seu procés d’unificació al segle XIX fins a l’actualitat. Victòries i derrotes es barregen amb episodis de lluites socials i reivindicacions obreres, de resistències al nazisme i manifestacions ecologistes i antinuclears. Ascensos i descensos, ocupacions d’habitatges, apoderament popular, creació de la Bundesliga, gentrificació, cultura de graderia, antiracisme, antifeixisme i antisexisme.

El St. Pauli és molt més que un simple equip de futbol. És una manera d’entendre l’esport i el seu arrelament al barri, a la comunitat, a l’entorn quotidià. És una metàfora social d’una ciutat, Hamburg, i d’un país. Però res és idíl·lic. Tampoc el St. Pauli, un club que transita pel futbol professional abordant les contradiccions pròpies del futbol modern actual on el negoci tot ho impregna.

Descobrim, doncs, que hi ha darrere aquesta calavera amb què tothom identifica al FC St. Pauli, els pirates de la lliga.

Data: Divendres, 12 de maig del 2017, a les 20h30
Lloc: Biblioteca Pública Municipal

Organitza: Àrea de Cultura

Més informació a l’agenda cultural de la Bisbal d’Empordà.