22 febrer de 2018 a les 11:52

Presentacio del catàleg ‘De Vilà Clara a Vilà-Clara. Família de Ceramistes’ al Terracotta Museu

Aquest diumenge 25 de febrer el Terracotta Museu acollirà la presentació del catàleg De Vilà Clara a Vilà-Clara. Família de Ceramistes. La jornada començarà a les 12h amb una visita guiada a l’exposició de la mà dels germans Vilà-Clara. Serà a partir de les 12h30 quan arrencarà la presentació del catàleg, de la mà de l’investigador i ceramòleg Emili Sempere. 

L’exposició De Vilà Clara a Vilà-Clara. Família de ceramistes del Terracotta Museu és una retrospectiva del treball realitzat a l’obrador bisbalenc Vilà Clara Ceramistes. Es va inaugurar el passat 17 de desembre i es pot visitar fins el 5 d’abril.

El taller dels Vilà Clara, i els dos personatges homenatjats en aquest mostra, Josep Vilà Clara i Josep Vilà-Clara Garriga, pare i fill, representen per a la ceràmica de la Bisbal dos figures transcendents en la història moderna de la ceràmica de la ciutat i, per extensió, de tot Catalunya. Dos treballadors de la ceràmica que, moguts per una vocació extraordinària, incansable al llarg dels seus anys d’ofici, han mostrat sempre un elevat sentit d’exigència i de reivindicació per la professió que ha ajudat a fer créixer i dignificar l’actual ceràmica de la Bisbal. Donar a conèixer aquests dos protagonistes, sens dubte, ajuden a dignificar l’ofici i, de retruc, la ceràmica de la Bisbal.