9 maig de 2014 a les 11:15

Presentació del llibre Ajudeu-me” i del vídeo de la campanya “Jo el parlo””

|||

La proximitat del discurs d’Eliana Oliveira de Freitas va fer que el públic present ahir a la presentació del seu llibre Ajudeu-me, d’Edicions Voliana, se sentís plenament identificat amb ella. La seva exposició va coincidir plenament amb el missatge del vídeo de la campanya “Jo el parlo”, que també es presentava ahir, amb el qual es pretén convèncer els catalans que cal que s’adrecin en la nostra llengua a les persones nouvingudes.

En aquest llibre, Ajudeu-me, l’Eliana explica la seva experiència com a nova catalanoparlant. Explica que va arribar a Catalunya sense saber que s’hi parlava català i com va sentir que calia aprendre aquesta llengua perquè era la pròpia del país on havia anat a viure. Però també comenta els problemes que va tenir perquè la gent se li adreçava sempre en castellà, problemes que la van portar, en un primer moment, a desistir i a utilitzar només el castellà. La vida professional, però, la va portar a cuidar una àvia, la Montserrat, amb qui va aprendre, finalment, a parlar català. 

La seva exposició és interessant perquè el llibre recull la realitat que viuen la majoria de les persones nouvingudes a casa nostra. Però, a més, en el llibre els planteja estratègies per no desanimar-se, per no desistir i per continuar endavant en l’aprenentatge de la llengua. Per escriure el llibre, l’Eliana no es basa només en la seva experiència, sinó en la d’altres persones en la seva mateixa situació a qui va entrevistar.

A part de la presentació del llibre, ahir també es va mostrar el vídeo de la campanya “Jo el parlo”, que l’Oficina de Català i l’Àrea de Desenvolupament Comunitari de l’Ajuntament de la Bisbal han portat a terme, gràcies al suport de Bisbal.TV.