29 abril de 2022 a les 12:26

Presentació del nou Carnet Jove de la Bisbal d’Empordà i crida als comerços del municipi a sumar-s’hi

|||

Aquest matí l’Ajuntament Vell de la Bisbal ha acollit una roda de premsa de presentació del projecte del nou Carnet Jove de la Bisbal d’Empordà, que es posarà en marxa a l’octubre. L’acte ha comptat amb la participació de la directora general de l’Agència Catalana de la Joventut, Núria Ramon; i l’alcalde de la Bisbal, Enric Marquès. El Carnet Jove ofereix a tot Catalunya prop de 8.000 avantatges en formació, cultura, salut o mobilitat internacional dels quals se’n poden beneficiar uns 530.000 nois i noies d’entre 12 i 30 anys que tenen el carnet arreu del país. A nivell local, hi ha 732 joves que són titulars del Carnet Jove a la Bisbal, on ara hi ha 9 avantatges.

L’objectiu del Carnet Jove d’àmbit local presentat aquest matí és oferir una bona diversitat d’avantatges de qualitat i proximitat per al jovent de la Bisbal i potenciar-ne l’ús en el seu dia a dia. Sobretot, es pretén que els i les joves puguin utilitzar el carnet en comerços i establiments locals i, d’aquesta manera, estrènyer més el seu arrelament i identitat amb el municipi i reforçar el seu vincle amb el comerç de proximitat.

La presentació en roda de premsa del nou Carnet Jove de la Bisbal d’Empordà d’aquest matí marca el punt de partida de la campanya per captar més comerços, entitats i institucions que ofereixin més i millors descomptes a la població. Es pretén que a l’octubre, quan es començarà a expedir el nou carnet local que inclourà el logotip de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà [veure la imatge adjunta], millori l’oferta actual d’avantatges fruit d’aquesta campanya de captació.

Aquests nous avantatges s’afegiran a l’oferta actual del CJ a la ciutat, repartida entre els àmbits de cultura (11,1%), salut (11,1%), formació (11,1%), esports (22,2%) i altres (44,4%). D’aquesta oferta se’n poden beneficiar els 732 titulars (56% noies i 44% nois) que el CJ té avui a la Bisbal d’Empordà, i que es reparteixen en les següents franges d’edat: 12-13 anys (1,9%), 14-17 anys (14,2%), 18-21 (27,6%), 22-25 (26,5%), 26-30 (27,4%) i 31 anys (2,3%). Es tracta d’unes xifres que signifiquen una penetració mitjana del 32% del Carnet Jove entre el total de joves residents a la Bisbal. A més del jovent de la Bisbal, dels descomptes al comerç i serveis locals del CJ al municipi també se’n poden beneficiar el conjunt dels titulars del carnet a la comarca del Baix Empordà (8.421 joves), a les comarques gironines (53.534 joves), al conjunt de Catalunya (529.072 joves) i arreu d’Europa (més de 6 milions).

L’objectiu, tal com ha explicat la directora general de l’Agència Catalana de la Joventut, Núria Ramon, és que el nou Carnet Jove de la Bisbal d’Empordà connecti el Carnet Jove -que ja és molt popular entre la joventut catalana- amb el món local i, especialment, amb el comerç i serveis de proximitat: «Amb aquesta aposta pels avantatges quotidians potenciem el comerç local de proximitat i fem del Carnet Jove una eina encara més útil pel dia a dia del jovent als seus municipis». Així mateix, la directora general ha recordat que aquesta acció respon a la pròpia demanda de milers de joves durant l’acció participativa organitzada el 2017 coincidint amb el 30è aniversari del carnet.

De la seva banda, l’alcalde de la Bisbal d’Empordà, Enric Marquès, ha explicat que el nou Carnet Jove servirà per apropar les persones joves als comerços de la Bisbal i potenciar-ne l’ús en el seu dia a dia. «Aquest conveni ens converteix en un dels 21 ens locals de tota Catalunya que pot oferir un carnet ple d’avantatges al nostre jovent d’entre 12 i 30 anys, amb descomptes variables d’entre el 5 i el 20%. És un projecte important, que està en línia amb les polítiques innovadores sobre joventut que intentem implantar al municipi», ha afirmat Marquès. 

El jovent de la Bisbal que a l’octubre decideixin fer-se nous titulars del Carnet Jove ho podran fer a través del web carnetjove.cat, a qualsevol de les oficines de CaixaBank o a imagin. Com a novetat, el Carnet Jove de la Bisbal d’Empordà tindrà un format digital i es podrà fer servir directament des de l’APP mòbil del Carnet Jove. Per tal de disposar del carnet, els joves hauran acreditar que resideixen al municipi tot mostrant el seu DNI o bé el certificat d’empadronament. Per la seva banda, els joves que ja eren titulars i que, per tant, ja disposen del plàstic genèric del Carnet Jove, no caldrà que el renovin perquè ja disposaran automàticament de la versió digital del Carnet Jove de la Bisbal a l’APP del CJ. D´altra banda, els joves també tindran l’opció de fer un ús financer del Carnet Jove a través d’Imagin, la plataforma de serveis digitals impulsada per CaixaBank.

Joventut va iniciar en fase de prova pilot el Carnet Jove Local el 2018 en un total de set municipis catalans. L’èxit de la iniciativa fa que Joventut l’hagi seguit estenent a nous municipis i comarques com és el cas de la Bisbal.