21 març de 2023 a les 12:13

Presentació del Pla de Qualitat Turística en Destinació al sector ceramista de la Bisbal d’Empordà

|

L‘Ajuntament de la Bisbal i el Consell Comarcal del Baix Empordà van presentar el Pla de Qualitat Turística en Destinació (SICTED) al sector ceramista, principalment, a les empreses amb vocació turística i que han de tenir tracte personalitzat amb els visitants. Així doncs, es va fer una convocatòria selectiva als membres de comerç de la marca ceràmica de la Bisbal, a ceramistes que ofereixen experiències i també a les diferents botigues taller que combinen en un mateix espai el taller i l’espai de venda. La presentació, que va tenir lloc el passat divendres 24 de febrer a l’Arxiu Comarcal del Baix Empordà, va comptar amb la presència de 2 botigues taller, 4 botigues de ceràmica i un taller ceràmic que ofereix experiències. A partir d’aquí, s’ha anat fent assessorament individualitzat a les empreses que s’hi han anat interessant.

El Pla de Qualitat Turística en Destinació (SICTED) disposa de diferents manuals de bones pràctiques destinats a sectors econòmics que tenen una vocació turística, tal com és el cas dels comerços bisbalencs que venen productes de ceràmica i artesania així com també els ceramistes que obren els seus tallers per oferir visites i experiències vinculades amb la ceràmica. El Consell Comarcal del Baix Empordà impulsa a la comarca aquest distintiu per tal de fomentar un millor servei amb les millors garanties, tot perseguint la millora contínua i promovent un nivell bàsic de qualitat per a tota la destinació. Aquesta presentació forma part d’un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i el Consell amb l’objectiu d’impulsar, entre d’altres aspectes, la qualitat en el sector turístic.

Les empreses, serveis i institucions distingides pel Pla de Qualitat Turística en Destinació SICTED són anualment avaluades i renoven el seu compromís de qualitat per mitjà del compliment d’un conjunt de bones pràctiques que afecten, entre d’altres, a la gestió de les persones, l’atenció i tracte amb el client, la comunicació dels serveis, la venda de productes, la relació de proveïdors, el manteniment de les instal·lacions o la gestió mediambiental sostenible. Aquest pla de qualitat es basa en el Sistema Integral de Calidad Turística Española en Destino (SICTED), promogut per la Secretaría de Estado de Turismo i la Federación Española de Municipios y Provincias.

Actualment, a la Bisbal d’Empordà, l’Oficina de Turisme de Torre Maria i també el Punt d’atenció turística del Castell Palau, compten amb el distintiu de qualitat turística en destinació SICTED.