28 març de 2014 a les 19:53

Presentació del Pla estratègic en l’àmbit del desenvolupament econòmic i l’ocupació

Presentació del Pla estratègic en l’àmbit del desenvolupament econòmic i l’ocupació.

27/03/2014

   

El passat divendres dia 21 de març es va fer al Mundial, la presentació pública del Pla Estratègic de desenvolupament econòmic i ocupació dels municipis de la Bisbal d’Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Corçà i Ullastret. Aquest Pla impulsat per l’Ajuntament de la Bisbal que el cofinançava conjuntament amb el Departament d’ocupació i empresa, ha estat redactat per l’empresa Activa Prospect, i comptat amb el recolzament del Consell Comarcal del Baix Empordà

El Pla,  que va comptar amb una anàlisi prèvia de la situació socio econòmica de la zona, consisteix en  l’establiment de 34 accions a desenvolupar abans del 2020, amb l’objectiu de impulsar l’activitat econòmica dels cinc municipis.

 L’acte va comptar amb representants polítics de cadascun dels ajuntaments participants, així com del president del Consell Comarcal del Baix Empordà, el Sr. Joan Català, i del Director dels Serveis Territorials de Girona del departament d’Empresa i Ocupació, el Sr. Ferran Roqué, els quals varen voler mostrar la implicació i suport de les administracions supramunicipals a aquest projecte. Cal destacar també que a la presentació hi van assistir més de 50 persones vinculades a empreses i agents socials del territori.

A la presentació el regidor de l’àrea de Desenvolupament Local, el Sr. Albert Pacheco, va comentar “ el procés ha comptat també amb la participació d’empreses, professionals i agents diversos del territori, molts dels quals esteu avui aquí. En concret, a la fase inicial de diagnosi, es van entrevistar 40 persones (22 empreses) i a la sessió que vàrem fer el 25 de setembre passat vàrem ser al voltant de 60 persones.”.

Durant l’acte es va reproduir un vídeo que resumia en imatges les línies estratègiques que planteja el document, i posteriorment, la consultora redactora del Pla la consultora  “Activa Prospect” va exposar amb més detall les més accions i activitats que es preveuen.

Finalment, la presentació va finalitzar amb la signatura d’un document de compromís de cooperació entre els 5 ajuntaments i el Consell Comarcal en matèria de desenvolupament econòmic i ocupació i amb el qual es comprometen a l’impuls i desenvolupament del Pla estratègic. L’Alcalde de la Bisbal, el Sr. Òscar Aparicio, va ressaltar “Que aquest pla que ha comptat en la seva redacció amb la col·laboració del sector privat, col·laboració que no només ha de continuar, sinó enfortir-se durant l’execució. Els ajuntaments ens hem compromès en aquest acte a donar suport a les accions establertes al document i treballar conjuntament, però heu de ser vosaltres els que mostreu el vostre suport, i quina millor manera, que vetllant pel compliment, i impulsant aquestes i noves accions, que permetin posicionar, als nostres municipis dins l’economia global, millorant els índex d’ocupació de les poblacions.”