30 setembre de 2016 a les 11:33

Presentació del Tastaolletes 2016

||

Ahir al vespre es va presentar al Castell Palau la 6ena edició del Tastaolletes.El Tastaolletes és una iniciativa de l’Àrea de Promoció i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, amb la col·laboració especial de l’Associació d’Empresaris Artesans Ceramistes de la Bisbal i Comarca, l’Espai del Vi, el Terracotta Museu i Eixmedia, organització de fires i mercats. 

Fins ara el Tastaolletes es celebrava durant un cap de setmana. Una de les novetats d’aquesta edició és l’allargament de la seva durada. La mostra tindrà lloc de l’1 al 15 d’octubre, amb la voluntat d’atreure visitants i potenciar el turisme fora dels mesos estivals on hi ha més afluència. Lluís Sais, batlle de la ciutat, ha remarcat “la importància d’incentivar que el visitants allarguin la seva estada en els municipis contractant els serveis d’allotjament turístic i que consumeixin els serveis dels restaurants i comerços per tal de dinamitzar econòmicament el territori i contribuir així al manteniment del teixit empresarial turístic i comercial actual”.

De l’1 al 15 d’octubre, la ruta gastronòmica del Tastaolletes ofereix la possibilitat de provar diferents tastets i menús gastronòmics, servits amb plats de ceràmica de productors de la Bisbal i els municipis del seu entorn, i elaborats pels 15 establiments participants, entre restaurants, bars i pastisseries. Lluís Sais, alcalde de la Bisbal,  ha declarat que “amb la ruta gastronòmica del Tastaolletes es demostra la voluntat de crear xarxa i sumar sinèrgies entre administració i sector privat en benefici del municipi”.

Els restaurants oferiran un menú degustació, durant el servei de dinar i sopar, a un preu tancat amb 5 tastets/tapes que inclourà la beguda (vi DO Empordà) i els postres. Els bars oferiran un tastet/tapa especialitat de la casa a un preu tancat que inclourà una copa de vi de la DO Empordà. Tots els establiments serviran els tastets amb plats de ceràmica, realitzats per algun dels productors adherits a la marca “Ceràmica de la Bisbal”. Per acabar, les pastisseries oferiran un tastet dolç especialitat de la casa a un preu tancat.

En aquesta edició hi participen 15 establiments: 4 restaurants, 7 bars i 4 pastisseries. Els establiments són els restaurants i bars Escalipatxo, Divinum La Bisbal, La Cantonada, El Teatret, El Sedàs, Flanagan’s, Frankfurt Castell, 17100 Cafè, Ca la Pilar Domingu, Cafeteria L’Escut, Cafeteria Bisbal Park i les pastisseries Can Font, Can Massot, Sans i Galetes Graupera.

En el marc del 2n concurs Tastaolletes, les persones que facin la ruta gastronòmica podran valorar els tastets degustats i amb aquestes valoracions s’escollirà el “Millor tastet” i el “Millor menú degustació” de l’edició 2016.

El dissabte 8 d’octubre, la plaça del Castell acollirà la 2a fira de cervesa artesana Oktoberfest, amb artesans de cervesa que arriben de diferents punts de Catalunya, acompanyats de food trucks. Aquesta activitat s’organitza per l’Associació La Moguda i s’incorpora en el programa.

La ruta gastronòmica del Tastaolletes acabarà el dissabte 15 d’octubre, dia en que la plaça del Castell de la Bisbal s’omplirà de parades del Mercat de productes alimentaris de tardor, especialment de vi DO Empordà i formatges catalans, i altres activitats al voltant de la ceràmica i la gastronomia per a tot tipus de públic: degustacions, conferències, activitats per a infants, havaneres, entre altres.

En el marc del Tastaolletes, 10 productors de ceràmica utilitària adherits a la marca “Ceràmica de la Bisbal” i/o associats a l’Associació de Ceramistes de la Bisbal, presenten les noves col·leccions de servei de taula de ceràmica en una exposició al Castell Palau de la Bisbal d’Empordà, oberta al públic de l’1 al 30 d’octubre coorganitzada per l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà i l’Associació d’Empresaris Artesans Ceramistes de la Bisbal i Comarca.

La marca “Ceràmica de la Bisbal” és un distintiu d’origen i qualitat que individualitza, personalitza i distingeix els productes fets a la Bisbal i als municipis del seu entorn dels que no ho són. Des del 2010, la marca, impulsada des de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, esdevé la garantia d’autenticitat del producte fet a la Bisbal davant el consumidor. Actualment hi ha 18 productors de ceràmica i 16 comerços vinculats a la marca.

En aquesta edició de l’exposició de vaixelles de ceràmica hi participen 10 productors: Ceràmiques Pantaleu, Cerámicas Ley, Ceràmiques Yuma, Rulduà Ceràmica, Ceràmica Vilà-Clara, Ceràmiques Aparicio, Estudi Ceràmic Ba_Ro, Ceràmiques Lluís Puigdemont, La Ponderosa i Ivet Bazaco.