5 octubre de 2018 a les 14:33

Presentació dels 8 noms que seran objecte de votació per batejar la Biblioteca de la Bisbal

|

Durant tot aquest setembre bisbalenques i bisbalencs han anat presentant propostes de noms per tal de batejar la nova Biblioteca municipal de la Bisbal d’Empordà, ubicada al número 28 del carrer Agustí Font. De totes les propostes –algunes han hagut de ser descartades- n’han quedat una vuitena. El proper dimarts 9 d’octubre, a les 19h, l’Arxiu Comarcal del Baix Empordà acollirà la presentació de totes les candidatures que podran ser votades i s’argumentarà per quins motius d’altres n’han quedat excloses. Serà un acte obert a tothom i s’explicaran tots els detalls del procés participatiu. 

Un cop rebudes totes les propostes, aquests darrers dies, la comissió de nomenclàtor ha valorat i escollit les propostes que passaran a ser objecte de votació. Serà a partir del 22 d’octubre i fins al 4 de novembre quan arrencarà el període de votació en línia (i, presencialment, al consistori els dies 26 d’octubre i 2 de novembre).

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà va iniciar a finals d’agost un nou procés participatiu per decidir el nom del nou equipament municipal. Cal recordar que totes les propostes que es presentaven havien de partir de la premissa que el nom havia de ser d’una dona rellevant, relacionada amb el món de la cultura, la literatura i/o l’educació. Així ho va establir la comissió bisbalenca del nomenclàtor.

Aquest grup, format per ciutadans diversos i representants dels grups polítics vetlla per la paritat a través del projecte Noms de Dones als carrers de la Bisbal, impulsat pel Grup de Dones de la Bisbal. Totes les propostes que es van presentar havien d’anar degudament acompanyades de la corresponent justificació que avalava la candidatura.

La consulta popular oberta a tota la ciutadania es farà a través de la plataforma de participació ciutadana Civiciti contractada per l’Àrea de Participació de l’Ajuntament, una eina per prendre decisions consensuades consultant la ciutadania. Quina dona donarà nom finalment a la Biblioteca municipal de la Bisbal ubicada a l’antic escorxador? La darrera paraula la tindran les bisbalenques i els bisbalencs.