8 gener de 2020 a les 8:34

Presentació dels projectes de Cooperació Internacional i ajuda al codesenvolupament de la Bisbal subvencionats per l’Ajuntament

|

El proper divendres 10 de gener, a les 19.30 h, l’amfiteatre del Mundial acull l’acte ‘Solidaritat en acció: des de la Bisbal d’Empordà cap el món’, organitzat per l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania, en el marc del projecte La Bisbal Ciutat Viva. Serà la presentació dels projectes de Cooperació internacional i ajuda al codesenvolupament subvencionats per l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà.

«L’acte vol servir perquè bisbalencs i bisbalenques coneguin els projectes de cooperació internacional i ajuda al codesenvolupament i sàpiguen que l’Ajuntament també actua en aquest camp», ha explicat Maite Bravo, regidora d’Acció Social i Ciutadania. «Cal revaloritzar aquest activisme de cooperació com a eina d’acció social i que les aportacions tinguin incidència positiva i real als països on es coopera, que millori a la vida de les persones, que se’n responsabilitzin i se’n sentin partícips», ha afegit.

Així, es presentarà el projecte Educal (Educadors Catalans amb Amèrica Llatina), menjador social a Alto Hospicio-Xile, amb Núria Felip de Ponent. També s’exposarà la iniciativa Agermanament sense fronteres, una proposta de cooperació educativa en arts plàstiques a Bot-Makak (Camerun), a càrrec de Salvador Cortadellas. Hi serà present, també, el Projecte Xevi, de la mà de Paco Muriana, que presentarà el seu treball per contribuir a la construcció de serveis sanitaris a Pointe Saint George (al Senegal). Olga Grueso i Estefania Yus presentaran el projecte ONG Dagua, que té l’objectiu de protegir els drets dels nens del menjador a Bueaventura (Colòmbia).

Finalment també es farà la presentació de l’Agenda Llatinoamericana Mundial 2020 amb la xerrada: ‘Tsunami 4.0 a la vista! La revolució digital que ve’, a càrrec de Jordi Planas. L’acte, conduït per Núria Felip, culminarà amb la taula rodona, debat i torn obert per a la participació del públic assistent: ‘La cooperació, motor de transformació social?’.