El potencial que posseeix la ceràmica de la Bisbal ha propiciat que es plantegin vies d’actuació, per tal que el projecte creixi i es pugui aprofundir allà on ja s’ha intervingut. D’aquesta manera, els artesans, després d’haver creat una primera col·lecció de productes utilitaris en col·laboració amb dissenyadors industrials, tindran l’oportunitat de treballar amb joiers de prestigi internacional, com poden ser Enric Majoral i Marc Monzó, per tal de crear joies de ceràmica.
Enric Majoral és Premio Nacional de Artesanía el 2007 per les seves col·leccions de joieria, tot i que la seva formació en aquest camp és autodidacta, ja que va estudiar deliniació i arquitectura tècnica. Des de l’any 1989 assisteix a fires de joieria com Barnajoia, Basel, Essen, Munich, Las Vegas, Philadelphia i SOFA Show NY. Ha participat en nombroses exposicions arreu del món.
Marc Monzó es va graduar a l’Escola Massana en joieria, gravat i escultura, i més tard va fer un curs d’encastador a “Escola del Gremi de Joiers de Catalunya”. Ha exposat a Lisboa, Berlín, Washington, Tokyo entre d’altres ciutats, i el 2006 va guanyar el Design Prize del Col·legi de Joiers, Orfebres, Rellotgers i Gemmòlegs de Catalunya.
El projecte Oficis Singulars ha aconseguit dinamitzar l’activitat artesana d’un seguit de localitats que havia minvat progressivament en l’última dècada. Fins ara la iniciativa ha estat un èxit, ho demostra, d’una banda, l’acceptació que han tingut les peces produïdes i per l’altra l’interès d’algunes poblacions que han volgut sumar-se al projecte. Així doncs, la llista d’Oficis Singulars ha anat creixent amb la incorporació de nous punts del territori català on s’ha detectat que hi havia una tradició artesana particular.La intenció d’Artesania Catalunya és aprofitar l’interès que s’ha despertat envers aquests oficis duent a terme una nova actuació en cadascun dels pobles. De la mateixa manera que la primera, aquesta segona fase del projecte serà incentivada en un 75% per Artesania Catalunya.
En el futur es vol abordar si és possible un tercer àmbit, el de l’espai, amb la finalitat de trobar aplicacions en l’arquitectura i l’interiorisme de la producció artesana i aconseguir d’aquesta manera l’aplicació de les tècniques tradicionals pròpies d’aquetes zones en els tres universos en què treballa l’artesania (objecte: productes utilitaris; subjecte: complements, accessoris, joieria; espai: artesania aplicada a l’arquitectura). Amb aquesta diversificació es garanteix una millor projecció professional i s’amplien els horitzons de continuïtat d’aquests oficis, contribuint a l’arrelament dels artesans en els seus llocs d’origen.