9 abril de 2010 a les 14:57

Presenten la desena edició de les parelles lingüístiques de la Bisbal d’Empordà

Després del parlament de l’alcalde es va fer una explicació del programa i es van poder escoltar les experiències dels que ja hi havia participat en anteriors ocasions. Posteriorment es va fer la presentació de les parelles i els assistents van poder gaudir de l’actuació dels bastoners i els grallers.

Les persones que participen en aquest programa també tenen programades algunes activitats a part de les trobades setmanals. En aquesta edició, el dia 7 de maig és previst anar de públic al programa El gran dictat, de TV3; també es farà una sortida al castell del Montgrí, el 15 de maig, i el 4 de juny es participarà a la festa del Voluntariat de les comarques gironines, a Girona.

L’Oficina de Català de la Bisbal d’Empordà va iniciar aquesta activitat l’any 2004 i des de llavors se n’han fet deu edicions i hi ha passat unes 300 persones, incloent aquelles que han participat més d’una vegada en el programa. Això ha permès que en aquestes deu edicions s’hagin creat 254 parelles lingüístiques.

Voluntariat per la Llengua és un programa de normalització lingüística que té per objectiu posar en contacte voluntaris que vulguin dedicar unes hores a conversar en català amb alumnes dels cursos de català que necessiten reforçar l’aprenentatge de la llengua catalana o amb persones que no han assistit a cap curs però que tenen un coneixement passiu del català i els cal practicar. El compromís és d’una hora a la setmana durant deu setmanes. La trobada es pot fer allà on la parella acordi: en un bar, a l’exterior o tot passejant. En alguns bars i cafeteries de la Bisbal fan un descompte a les parelles que hi fan la trobada.