30 gener de 2012 a les 12:40

Presenten la memòria del projecte de pressupost de la Bisbal d’Empordà del 2012

L’alcalde de la Bisbal, Òscar Aparicio, i el regidor de CiU Xavier Dilmé, han presentat aquest dilluns la memòria de l’alcaldia sobre el projecte de pressupost de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà pel 2012, que preveu uns ingressos de 10.184.257,02 €.

L’alcalde ha explicat que es presentarà un pla intern d’estalvi que s’intentarà que no afecti les activitats que subvenciona l’Ajuntament i que recaigui només en les despeses de funcionament. A aquest efecte ha anunciat la creació d’una subàrea de gestió pel seguiment de les despeses. També ha anunciat una rebaixa de personal amb l’amortització de les places no cobertes però que està pendent també d’un estudi de necessitats per poder reordenar efectius, modificant atribucions i estudiant si hi ha àrees que són o no necessàries. ‘No tot són acomiadaments i cal fer un estudi de les àrees per veure quines són deficitàries i quines no’, ha explicat. L’alcalde ha dit que es donen de termini el primer semestre per fer les reestructuracions de personal necessàries. Actualment ha xifrat la plantilla de l’Ajuntament en 208 persones.

L’alcalde ha anunciat que amb aquestes mesures han pressupostat un estalvi per a inversió de 320.000 euros, que ha dit que és la xifra més elevada d’inversió des del 2007 i que consten com a amortització de projectes a l’espera de veure si hi ha romanents de tresoreria. L’alcalde ha confirmat que la Generalitat no aportarà  diners de les certificacions del 2012 però el compromís de l’equip de govern és dur a terme les inversions previstes al Pla de Barris de la Bisbal.

Òscar Aparicio també ha indicat que obres com la Biblioteca central comarcal segueixen el seu curs previst i que en obres com les previstes al Pla de Barris i al Terracotta Museu caldrà gestionar bé per generar recursos propis per aplicar-los en la part de finançament que no cobreixin les subvencions que aporten altres organismes.

El regidor de CiU Xavier Dilmé ha explicat que tot allò que sigui capaç de generar l’Ajuntament de la Bisbal són diners que no es detrauran al ciutadà en l’exercici del 2013. Dilmé ha manifestat que la voluntat de l’equip de govern és fer el sacrifici que calgui i ha remarcat que un 10% ‘és molt bèstia’. ‘Som conscients de la situació i l’Ajuntament no ha d’empitjorar les coses amb la seva acció. Les obres del Nucli Antic han de seguir, Terracotta Museu és el buc insignia de Promoció de la ciutat i la Biblioteca central comarcal segueix el seu curs. Però amb la situació actual no hi ha més remei que ajustar-se el cinturó’, ha assegurat Dilmé.