28 desembre de 2018 a les 17:43

Previsió: Cap d’Any anticiclònic

Últim cap de setmana de l’any 2018 que presentarà pocs problemes a la meteorologia de la ciutat. La tònica de temps anticiclònic que dóna l’aparença d’una parada tècnica del motor atmosfèric continuarà fins a esgotar les últimes campanades de l’any i seguirà coincidint amb els primers instants de l’any nou.

El domini de l’anticicló no plantejarà cap gran canvi al cel. La previsió serà dual: zones amb boira –que els propers dies es farà més espessa- seran el congelador del país, almenys mentre hi siguin estàtiques. I això serà al ponent català. I les altres zones, on ens hi inclouríem els bisbalencs, on, a part de les nits fredes, el dies podran ser moderadament suaus per l’efecte del sol que podrà lluir i deixar el termòmetre a la ratlla dels 15 graus, amb ambient de mínima confortabilitat.

Sense cap més cosa per destacar, s’acomiada un any amb una pluviometria abundant. Ja la setmana passada es va donar la dada de 966.1mm com a còmput anual de pluja a la Bisbal. I començarem l’any 2019 amb bons propòsits per la meteorologia i que sigui benèvola per tothom. Però, de moment, semblaria que l’anticicló té els dies comptats i aquest fet ja és símptoma de canvis. Però això ja seria de cares a l’any vinent.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.