22 març de 2019 a les 18:53

Previsió meteorològica: 92 dies i 18 hores de primavera

S’acaba una setmana plena d’efemèrides astronòmiques al cel. La primera Lluna plena de primavera n’és una. El comiat de l’hivern n’és una altra. I l’entrada a la nova estació d’exaltació de la natura n’és la més evident. I d’això ja fa dies que la vegetació ens n’ensenya les conseqüències. La primavera ha entrat per quedar-s’hi ferma i amb contundència: l’esclat de la flora i la fauna ha aprofitat la meteorologia benèvola per entrar a escena.

I el cap de setmana seguirà la mateixa dinàmica temps estable i tranquil. El potent anticicló que marca les darreres jornades no té gaire ganes de canviar la situació. Amb pocs matisos, tant dissabte com diumenge seran jornades suaus al migdia amb temperatures màximes semblants als 20ºC i mínimes que seran fresques. Només en aquest sentit podem buscar el titular del cap de setmana: molta amplitud tèrmica entre els dies i les nits.

Tot i l’aparença benèvola del cap de setmana, comencem la primavera amb una previsió estacional, a la façana mediterrània, de probabilitat de tenir un abril i un maig més plujosos del que són habitualment. En la mateixa línia, aquests mapes previsionals, pronostiquen temperatures més altes de la mitjana. Això són tendències que no hem d’agafar al peu de la lletra, però no deuen anar tan desencaminats els mapes si fa tant temps que anem mancats de pluviometria. De moment no ens atabalem, que la meteorologia ens torna a regalar un gran cap de setmana!

 

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.