9 octubre de 2020 a les 17:58

Previsió meteorològica: a la tercera va a la vençuda

Després d’uns dies d’estabilitat i temperatures realment benèvoles, tornem a terrenys més abruptes atmosfèricament parlant. La situació meteorològica canvia i torna a coincidir amb el cap de setmana. I ja serà el tercer cap de setmana que el cel es torna amarg, amb regust de tardor avançada. I aquesta vegada arriba el canvi per quedar-se: a la tercera va la vençuda.

Avui divendres ens despertàvem amb boira i el dia està passant càlid. Però els bons observadors segur que ja han notat senyals de canvi de temps al cel: altocúmuls que tan sovint precedeixen un front fred i esteles de condensació d’avions que s’eixamplen durant llarga estona al cel, acabant desapareixent. La persistència de les esteles, que són un tipus de núvols antropològics alts, denoten que l’aire de la part alta de la troposfera és humit com a conseqüència de l’aproximació d’un front. I aquests senyals ja són l’avís del proper episodi inestable que està a punt de començar.

Demà, dissabte, ens creuarà un front del nord que obrirà la porta del temps més fred, dels termòmetres avall. S’ha de dir que, tant dissabte com diumenge, en notarem la seva acció a l’atmosfera. Demà, dissabte, perquè serà un dia gris inestable i de ruixats. Un dia que en prou feines assolirem els 20 graus de màxima. Un dia que començarà a ser imprescindible una capa de roba que abrigui més.

Diumenge encara es farà més evident perquè encara podrà baixar dos o tres graus el termòmetre. Si, a més, hi sumem l’acció de la tramuntana que bufarà la sensació tèrmica serà de tardor avançada.

No serà un gran canvi que aporti molta pluja a la nostra zona bisbalenca. No serà un gran canvi que aporti una gran fredorada. Però el que sí li podem destacar serà la seva posada a to de l’atmosfera per les dates que som i també que contribuirà a endinsar-nos de ple al temps de típic de tardor.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.