11 febrer de 2022 a les 18:59

Previsió meteorològica: algun canvi a la vista

Amb el celatge d’ahir dijous a la tarda, que encara acomiadava la jornada indicant estabilitat i molta bonança ens atrevim a pronosticar canvis a la circulació estàtica anticiclònica general, i en concret, a la Bisbal. I ens aventurem a marcar un canvi de tendència perquè els mapes ho marquen però també perquè si observem el cel avui ja hi trobarem indicis clarament diferents dels que hem viscut els últims mesos.

Avui ja ens despertem ennuvolats i mica en mica aquests núvols aniran prenent el cel amb circulació d’oest a est. Primer seran núvols alts i aniran evolucionant cap a la cobertura quasi total. En principi, no n’hem d’esperar precipitació. Es tracta d’un front molt petit que porta una mica d’aire fred tot darrera. Tot plegat, molt poca cosa.

Ja demà matí, l’inèrcia nuvolosa seguirà: poca estona tindrà el sol per poder escalfar-nos i això serà el motiu de tenir temperatures menys càlides. Parlarem de màximes contingudes de menys de 15 graus. Ja haurà passat la mini-pertorbació escarransida que no creiem que hagi fet ploure i que pot portar una mini-entrada de tramuntana moderada durant el matí.

Diumenge podrem tenir un dia més assolellat i menys fred. La notícia de diumenge no serà tant pel dia que farà sinó per l’esperança que cap al vespre-nit ens arribi un nou front una mica més consistent que podrà fer començar la nova setmana amb pluja. Tot plegat amb una situació d’ambient més fred i inestable.

 

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.