4 novembre de 2022 a les 11:41

Previsió meteorològica: ambient de tardor

Comencem un nou cap de setmana: el primer cap de setmana de novembre. El primer que notarem l’ambient de tardor. Fins i tot, podríem dir d’avançada tardor. Podem dir que finalment notarem l’ambient i la sensació poc confortable als nostres cossos. Serà després del pas d’un front que ens afectarà d’oest a est: la típica circulació zonal impulsada per vents de ponent que tenen el seu origen on es troben geogràficament les masses d’aire temperades i les polars. I un cop el front hagi pres el nostre territori escamparà fred, inestabilitat i tramuntana que serà la novetat de la meteorologia dels últims dies de la setmana.

El canvi brusc de temperatura serà la notícia. Fins ahir dijous el termòmetre va ser poc fred. I ja avui, divendres, notarem una baixada de cop de la temperatura. I això ens fa parlar d’ambient de tardor autèntica, com el que hauríem d’haver notat fins a data d’avui, i que no ha estat així. Encara ahir el termòmetre ens va regalar més de 20ºC màxims. Concretament, a la nostra població bisbalenca vam marcar 21.9ºC de temperatura màxima. I avui costarà arribar als 19ºC, amb possibilitat que demà dissabte la temperatura màxima pugui ser 1 o 2 graus més baixa.

No tenim un cap de setmana de pluja per davant. No esperem una situació de pluja. El tipus de situació que viurem no afavoreix amb pluja la nostra població. Però no podem descartar quatre gotes a causa de la inestabilitat que haurà creat l’episodi. Quatre gotes que si no es produeixen abans d’avui divendres al matí ja no es produiran. El que sí notarem serà la fred i la tramuntana freda que arribarà amb un avís del Servei Meteorològic de Catalunya advertint ràfegues de vent del nord que podran arribar o ser superiors als 70km/h.

Dir que la nova situació no tindrà ganes de continuïtat, perquè tot i que el cap de setmana serà fred, per la propera setmana remuntarem temperatures altra vegada.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.