28 abril de 2023 a les 13:31

Previsió meteorològica: anirem de l’ambient càlid a la inestabilitat més primaveral

Amb temperatures de mes de juny, sobretot durant els migdies, tot i que durant les tardes potser no tant perquè s’acaba ennuvolant, anem passant dies amb intervals de núvols i ambient molt variable, poc plujós i càlid. I avui, divendres, i demà, dissabte, tindrem el pic més alt de temperatura. Però els dos dies tindran comportament diferent.

Així com avui el dia serà amb sol i núvols prims, demà, dissabte, podrà ser bastant semblant però amb més risc de pluja convectiva durant la tarda-vespre. Ruixats que podran durar la primera part de la nit de dissabte a diumenge, i podran ser moderadament actius. I és que els mapes isobàrics d’avui, divendres, al matí ens ensenyen que estem sota el domini d’una bombolla càlida que emergeix de terres més meridionals que fins mitjan dissabte ens podrà afectar. Després entrarà a joc una massa més fresca situada a Europa. I això serà la combinació perfecta per fer ploure amb inestabilitat.

Així doncs, ja tindríem dissabte al vespre-nit amb ruixats i alguna tempesta. Diumenge, el dividirem en dos meitats: un matí bo, fresc, amb ressaca dels ruixats de la nit. I una tarda inestable que enllaçarà amb un dilluns que no podem prometre bo. Serà un dilluns de ruixats inconnexos, algun tempestuós, de cel variable, de comportament inestable i que farà indispensable tenir un paraigua a prop perquè el risc de ruixat serà pràcticament durant tota la jornada.

Per temperatures anirem d’avui divendres marcant un pic d’algun grau més de 25, demà dissabte molt semblant i ja diumenge i dilluns el descens del termòmetre serà de ben bé 4-5 graus, amb aire de tramuntana que farà l’ambient molt més fresc.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.