26 gener de 2024 a les 17:49

Previsió meteorològica: anticicló de primavera en ple hivern

L’estancament de l’aire que fa tants dies que estem vivint, aquest cap de setmana tornarà a ser el titular de la nostra meteorologia bisbalenca. L’anticicló extens i immòbil, que governa l’atmosfera els últims dies, seguirà quiet, i ens portarà poques conseqüències.

L’últim cap de setmana del mes de gener ens portarà temps anticiclònic amb regust primaveral. I, a la nostra població tindrem diversos senyals que ens ho marcaran: les temperatures que seran molt diferenciades entre el dia i la nit. Tot i això, aquest episodi no ens portarà temperatures gaire fredes. També podrem tenir poca nuvolositat o escassa, contaminació elevada per culpa de la poca circulació vertical de l’aire a causa de la combustió dels cotxes, de les llars, de les calefaccions, o l’activitat industrial, i humitats elevades a causa del refredament de l’aire que pesa més i va a les zones més baixes, i acumula la fred arran de terra formant males visibilitats amb boirines o rosades.

Tots aquests factors els podrem viure entre avui, divendres, i diumenge perquè l’anticicló seguirà fort i tossut abraçant la nostra geografia catalana. En definitiva, avui, divendres, tindrem temps molt semblant al d’ahir dijous amb un termòmetre que anirà dels 2-3ºC mínims als 22ºC màxims, amb algun núvol. La mateixa llei de temps també servirà per explicar la meteorologia de demà, dissabte, i per diumenge, potser amb alguns núvols més però tot i més extensos seran inofensius. Les temperatures també podran fer una lleugera disminució però la sensació de cap de setmana plàcid serà ben palpable a la nostra població.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.