7 desembre de 2018 a les 19:40

Previsió meteorològica: anticicló ferm

Altes pressions, inversions tèrmiques amb temperatures més altes a punts elevats i menys en fondalades, contrast tèrmic entre nits fredes i dies càlids, humitats elevades, boires tossudes, núvols prims, migdies plàcids amb bonança i poca fred: anticicló.

Estem immersos en la monotonia anticiclònica que suposa avorriment meteorològic i que no té gaire ganes de canviar. Això vol dir que la previsió té poca cosa per comentar. Avui divendres, amb quatre núvols prims al cel com a conseqüència de pas d’una cua de front que pot portar alguna nevada feble al Pirineu però que aquí només farà engegar el motor de l’aire de tramuntana unes hores i això serà entre avui al vespre-nit i demà al matí perquè a la tarda ja hauria afluixat. Darrera seu, o sigui de cares a diumenge, anticicló i més monotonia, bonança i poca fred.

La tardor avança sense obstacles, i això és ben visible als racons de La Bisbal. També és ben visible, als carrers de la ciutat, l’acostament de les dates nadalenques. Però els dies d’abric encara no arriben, queden lluny. I sembla que aquesta tendència es mantindrà durant uns quants dies més. Sembla que de cara la segona quinzena de mes voldria arribar la fred però sense pluja. I després ja ens disposarem a començar l’hivern astronòmic. Però per això encara queden dies.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.