4 gener de 2019 a les 18:44

Previsió meteorològica: ben abrigats, i a esperar els Reis d’Orient!

Si no fos que la meteorologia es fa més interessant i ens captiva com més enigmàtica i imprevisible és, l’avorriment d’aquests últims dies no tindria raó de ser, ni seria motiu per fer de d’aquesta ciència un motiu per alegrar-nos les jornades. I és que portem ben bé tres setmanes parlant d’anticicló, temps estable i monòton, boires i inversions tèrmiques. Aquesta setmana pressions de l’ordre dels 1030hPa han ajudat a entossudir més la parada tècnica de l’atmosfera i si ho ajuntem amb l’aire de tramuntana que ha bufat les últimes jornades això ha servit per asserenar el cel el suficient com per tenir la primera glaçada de la temporada, i això precisament ha sigut avui divendres baixant el termòmetre a -2.7ºC a l’estació del SMC.

El cap de setmana es preveu altre cop estable i fred. Però ja comptem enrere els dies anticiclònics que falten perquè les altes pressions ancorades tossudament entre França i les Illes Britàniques tindran tendència a agafar territoris més occidentals i això serà a mitjans de la propera setmana. I la nova posició de l’anticicló serà la responsable d’impulsar vents més freds al nostre territori.

En el futur més immediat arriba el cap de setmana: dos dies que estaran monopolitzats per l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient que aquest any ens portaran meteorologia d’hivern però sense haver de patir per pluja. Podrem anar a esperar-los sense cap problema si anem ben abrigats perquè el termòmetre, en el moment de la desfilada, serà proper als 8ºC i l’ambient serà fred. El descans tèrmic l’haurem de buscar als migdies amb el sol que tot i que poc potent podrà lluir sense problemes.

I per la propera setmana el titular serà la fred que arribarà de latituds més septentrionals. En concretarem més les conseqüències el cap de setmana pròxim.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.