7 juny de 2019 a les 21:49

Previsió meteorològica: benvinguts a l’Aplec (ennuvolat)

La setmana passada acabàvem concloent que la prudència era indispensable en la instauració de la nova temporada estival. I això és, a grans trets, la tendència que s’espera pels propers dies. Les temperatures, tot i ser a la banda càlida, no seran excessivament altes i el cel sempre estarà condicionat per nuvolades. El repunt estiuenc del cap de setmana passat quedarà en el primer intent fallit de l’entrada de la calor perquè, ni a curt termini, ni una mica més a llarg termini, es preveuen configuracions sinòptiques favorables a les altes pressions, que aquesta vegada quedaran a latituds més septentrionals. 

El cap de setmana tindrà dues cares: un dissabte més assolellat i amb calor propera als 25ºC a migdia; i un diumenge variable, més ennuvolat i amb el termòmetre alt: combinat amb el cel tapat, farà que la jornada sigui de més mal passar. Els mapes pinten un 57è Aplec de la Sardana bisbalenc ennuvolat i poc definit: cap problema per poder celebrar-lo amb la plenitud que toca.

El que quedarà posposat al calendari serà la calor que amb normalitat arriba per recordar les dates de juny actuals. Tot això serà a favor de la inestabilitat i les temperatures a la banda mitja, que ens acompanyaran tota la setmana vinent (com a mínim).

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.