23 juliol de 2021 a les 8:47

Previsió meteorològica: calor de juliol

|||

Acabàvem la previsió del cap de setmana passat anunciant una setmana de sol i de calor. I el juliol ha complert amb escreix el pronòstic: la calor l’hem tingut amb majúscules, exterioritzant el que de moment és la setmana més càlida de l’any.

Dia a dia, les temperatures màximes han anat pujant i avui divendres és quan esperem el pic més alt del termòmetre setmanal: 32ºC dilluns, 35.2ºC dimarts, 32.9ºC dimecres i 36.3ºC ahir dijous. Avui, a la Bisbal, la previsió és que el termòmetre encara pugui escalar algun grau més. És per això que el  Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per calor activat a la nostra comarca del Baix Empordà, així com també a una trentena més de comarques catalanes, per temperatures màximes extremes que tocaran el llindar dels 40 graus. La previsió per avui a la Bisbal és que assolim la temperatura més alta de l’any i quedarà molt propera als 40ºC.

Avui, a l’efecte tèrmic, s’hi sumarà l’efecte del vent de migjorn i/o garbí que bufarà a la nostra comarca, i que vindrà reescalfat després saltar Les Gavarres i les muntanyes litorals. Això pot portar a una tarda de divendres extremadament càlida.

Calor de juliol que hem viscut i calor de juliol pel cap de setmana que viurem. Però, pels dos últims dies de la setmana amb versió una mica més desinflada i amb algun núvol més, sobretot diumenge a la tarda amb ruixats que en principi ens afectaran molt cap al tard tot fent que la setmana nova comenci amb davallada important de les temperatures i ruixats i tempestes.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.