15 octubre de 2021 a les 16:58

Previsió meteorològica: calor de tardor

El cap de setmana, que avui divendres es disposa a començar, pot semblar que té una carta de presentació que tendeix a escassetat estable i no serà ben bé així.

Avui, divendres, el dia podrà ser amb sol esmorteït per núvols alts i prims que combinaran l’acció de l’astre rei amb la nuvolositat que no portarà cap conseqüència més. Les temperatures no seran gens fredes, aniran dels 12 graus mínims, als 25 màxims.

Demà, dissabte, curiosament, el dia serà menys ennuvolat però mínimament menys càlid: i la responsable serà una petita entrada d´aire de tramuntana que notarem més en els termòmetres menys generosos que en la pròpia acció del moviment ventós. Les temperatures aniran dels 8 graus mínims, als 23 màxims.

I el diumenge també seguirà esplèndid, amb sol i bones temperatures per ser mitjan d’octubre: amb temperatures mínimes i màximes calcades pràcticament a les de dissabte.

Quan el Sol pot lluir sense impediments, i estem en plena tardor, és d’agrair. És quan diuen que al sol s’hi està bé i a l’ombra fa fred. Típic de les dates de tardor que vivim: calor de tardor. I aquests dies ho estem vivint en primera persona. Però la propera setmana té ganes de més del mateix, l’atmosfera no té cap ganes ni de pluja ni de fred: gran contrast tèrmic entre mínimes i màximes, humitats altes, pocs núvols, sol bastant càlid i boirines. Mentre tinguem les zones de baixes pressions més al nord nostre, la meteorologia serà benèvola i avorrida.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.