15 juliol de 2022 a les 17:15

Previsió meteorològica: calor desbocada!

El missatge és ben clar i contundent: calor desbocada!

El cap de setmana es presenta amb calor intensa de dia i tòrrida de nit, amb valors del termòmetre molt alts. Els valors seran de clara onada de calor. Una baixa que volta fa dies més a ponent de Galícia i Portugal, en terres de l’Oceà Atlàntic injecta i injectarà l’aire càlid subsaharià, del nord d’Àfrica, que ens portarà la meteorologia a una nova calorada, amb precedents que ens fan pensar només a l’estiu de 2003.

Les variables de la previsió són sol, amb cel serè i absència de pluja. Amb una previsió ,que més a mig i a llarg termini, ens fa pensar en una persistència inapel·lable de temperatures altes sense cap canvi més a la vista.

Així doncs, amb tot aquest panorama, el Servei de Meteorologia de Catalunya ha emès un avís per onada de calor a tot el territori català. Amb clara atenció a les temperatures que aquí, a la nostra població bisbalenca l’avís és de probabilitat alta, superior al 70% i marca que la temperatura mínima estarà en valors propers o superiors als 25ºC i la temperatura màxima es podrà posar tranquil·lament a valors superiors als 35ºC o més, mantenint-se l’episodi de calor tota la setmana vinent.

En el moment de tancar la redacció d’aquesta previsió, estem assolint una temperatura de quasi 37ºC, que segurament serà molt semblant a la temperatura màxima de demà. Les recomanacions de prudència evitant de sortir al carrer les hores de màxima insolació, juntament amb la hidratació constant serien les dos bases més importants que tenim per combatre la situació extraordinària que ens tocarà viure les properes jornades.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.