12 juliol de 2019 a les 19:37

Previsió meteorològica: calor dissabte, amb un petit respir diumenge

L’ombra d’un bon arbre ajuda a passar les llargues jornades de calor estiuenques. Aquest racó bisbalenc regala aquest respir quan es necessita relaxament tèrmic, quan el sol té ganes de gresca i escalfor. Aquests plàtans tan ufanosos, de davant del CAP, alts i ben vestits de fulles, eviten els rajos solars aquests dies de calor tan feixuga. El punt fort d’aquests arbres s’ha de buscar en aquest sentit perquè la fusta que se n’obté no té gaire qualitat i només s’utilitzen com a primera matèria per fer paper i fustes aglomerades.

Racons com aquest són imprescindibles per viure l’estiu d’enguany, així com també per passar la jornada d’avui, divendres, i la de demà, dissabte, que seran dos dies estables, assolellats i càlids. Dies que no donaran feina als informadors de la previsió meteorològica. Dies d’estiu. Preveiem que la temperatura màxima rondi els 33ºC. I no hi haurà cap altre fet noticiable.

El diumenge potser portarà més feina per comentar. Diumenge serà més inestable i cal esperar un descens de la temperatura i un dia més ennuvolat. Diumenge a la tarda parlarem de ruixats al Pirineu i a les zones clàssiques d’interior de pluges convectives d’estiu. A la costa costarà més d’arribar aquest canvi de situació. I això servirà per agafar aire i per preparar-nos pel període canicular que per calendari començarà el proper dilluns amb calor, tot i que s’ha de veure com evolucionarà, i acabarà el 15 d’agost.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.