13 agost de 2021 a les 13:44

Previsió meteorológica: calor i Festa Major

Sota l’ombra dels arbres del nostre Passeig Marimon Asprer és on, possiblement, passem més estones els propers dies que vindran. Una nova Festa Major es disposa a començar i la meteorologia càlida en serà la protagonista. I els plàtans del passeig faran la seva funció de protecció de la calor i la radiació solar.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, el barem que s’utilitza per considerar un episodi onada de calor és marcar tres dies consecutius una temperatura extrema que superi el percentil 98 de temperatura màxima de la sèrie climàtica, que aquí a La Bisbal és de 35.8ºC. Al final de tots els dies haurem de valorar si hem complert aquesta condició però amb la previsió a la mà es veu que farà molta calor però aquí, a la nostra zona baix empordanesa tindrem les conseqüències més lleus, si ho comparem amb la resta del territori català. De moment, ahir, dijous, ens vam quedar a 33.7ºC i avui divendres possiblement pugem una mica més. Demà, dissabte i diumenge, mantindrem el llistó al mateix nivell però la sensació que notarem serà de calor amb majúscules perquè ja portarem molts dies immersos amb temperatures altes, tant de dia com de nit. Només podrem refiar-nos de la marinada que ajudarà a mantenir el termòmetre a “ratlla”.

Així doncs, a la Bisbal, estem davant de la previsió que marcarà l’episodi més càlid de l’any, entès com els dies consecutius amb temperatures més altes de tot l’estiu. Dies radiants amb màximes molt semblants als 35 graus i mínimes que estaran entre els 20 i els 25. Fent la competència directa del 13 al 15 de juny que vam tenir màximes de 35.6ºC, 34.3ºC i 34.5ºC, respectivament. I fent la competència també als 38.8ºC que vam tenir el dia 23 de juliol.  Calor amb majúscules i la festa major que no tindrà cap altra impediment meteorològic: el desig anhelat de tots els bisbalencs i bisbalenques.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.