18 juny de 2021 a les 17:33

Previsió meteorològica: calor moderada

L’embossament d’aire fred d’ahir dijous, que pràcticament no va afectar pluviomètricament a la zona bisbalenca, va marxar. Se’n va anar, i aquí només li podem agrair l’aminorament de les temperatures exagerades que hem viscut durant l’última setmana. Temperatures màximes com: 34.3ºC dilluns, 34.5ºC dimarts o 33.3ºC dimecres són valors molt alts. Les temperatures mínimes tampoc han ajudat gaire a combatre la calor amb 26.9ºC dilluns, 26.8ºC dimarts o 24.6ºC dimecres.

Avui, divendres, el termòmetre serà càlid, però moderat. Tindrem calor però normal per l’època. L’ambient serà més agradable. Esperem una jornada amb sol i núvols prims però que no ens tindrà preocupats per possibilitat de pluja. El termòmetre es mourà a la forquilla dels 28-29ºC màxims, bastant moderats, però que per contrapartida tindran la temperatura mínima encara bastant elevada, de l’ordre dels 17-19ºC.

Tot i això, la situació de molta calor amb combinació amb l’aire fred en alçada no acaba de marxar. La treva d’avui divendres vindrà seguida d’una altra petita bossa freda que ens tindrà pendents del cel entre dissabte a la tarda i diumenge al matí. Semblaria que a les nostres contrades nord-orientals catalanes no serà on faria diana la nova situació d’inestabilitat. Així doncs, després d’un divendres tranquil, esperem un dissabte amb possibilitat d’algun ruixat de tarda poc noticiable i un diumenge amb un matí dubtós però amb ràpida milloria. Tot plegat amenitzat amb termòmetres curts que ens prou feines arribaran als 30ºC,  i calor moderada sinó fos que la xafogor serà intensa.

Per a la setmana que ve la notícia astronòmica serà el començament de l’estiu. Això serà el dilluns a les 5.32 de la matinada. Aquest dia el sol sortirà a les 6.21 i es pondrà a les 21.24: 15 hores i 5 minuts de sol que meteorològicament vindran amb calor moderada i començament d’una nova setmana que no tindrà cap canvi més.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.