19 abril de 2024 a les 15:02

Previsió meteorològica: calor moderada

Ens trobem davant d’un nou cap de setmana amb mapes isobàrics que ens marquen una nova estabilització de l’atmosfera. Els mapes preveuen uns dies de temps més suau amb sol, però que no tindrà res a veure amb l’anterior cap de setmana que la meteorologia va semblar més estival que de primavera. Aquest dissabte i diumenge tindrem temps normal per ser abril, amb calor moderada i sense precipitacions.
Així doncs, avui, divendres, el dia serà bàsicament asolellat, i comença amb sensació de fred ben palpable. La temperatura màxima a migdia repuntarà respecte a les últimes jornades. I això suposarà un dia amb molt contrast tèrmic. La forquilla de temperatures anirà dels 2-3ºC mínims als quasi 20ºC màxims. Serà un dia d’aquells que l’escalfor del sol de migdia es fa molt agradable.
La garantia de bon temps serà fins diumenge. I ja demà dissabte esperem que les temperatures facin un altre escaló a l’alça i el sol es faci més important. Esperem que sigui el dia amb més suavitat dels propers que vindran, perquè podrem arribar quasi als 22- 23ºC, a migdia. Diumenge el dia s’ennuvolarà més i no podrem tenir tanta comfortabilitat tèrmica. I a dia d’avui, els mapes ens dibuixen una baixa mediterrània amb l’aire fred suficient com per començar la nova setmana a la banda freda i amb ruixats que haurem d’anar precisant fins a quin nivell ens podrien afectar de cara a Sant Jordi. Sembla bastant clar que l’inestabilitat i l’incertesa tan típica de la Diada de Sant Jordi, a hores d’ara està servida.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.