9 agost de 2019 a les 18:24

Previsió meteorològica: calorada implacable pre-Festa Major

Cap de setmana pre-Festa Major que vindrà precedit d’un divendres que estem notant i vivint a la banda tòrrida. La jornada d’avui tornarà a marcar un màxim calorós extrem en el valor termomètric. L’única esperança que teníem dipositada en l’episodi de dimecres va passar en un intent fallit: l’atmosfera només va poder remullar una mica el terra, enmig d’un ambient molt xafogós. Tot plegat, lluny de refrescar l’ambient, va passar amb més pena que glòria. La sort de l’episodi de calor que estem vivint avui serà que com a molt fort, durarà poc: els mapes marquen només avui. I, tant demà dissabte, com diumenge, la calor serà més suportable. Tot plegat fa que ja es parli de l’estiu actual com a més càlid des del 2003. Ara, en el moment de tancar la redacció de la previsió, el termòmetre del Servei Meteorològic de Catalunya de l’estació bisbalenca marcava un màxim de 36.5ºC. 

Així doncs, dissabte de sol i calor, però amb temperatures una mica més suportables. I diumenge, que en general serà assolellat, però podria sortir algun núvol efecte de la calor i que podria deixar algun ruixat de tarda al Pirineu i/o Pre-Pirineu, i de cares al vespre, podria acabar afectant-nos.

La propera setmana la començarem més frescos i amb aire de tramuntana. I dilluns podríem tenir alguns ruixats de tarda que ens deixaran respirar més alegrement. Amb mapes d’avui sembla que no caldria patir gaire per la Festa Major d’enguany. Que la meteorologia respectarà l’esclat d’alegria anual que es produeix a la Bisbal quan arriba el 14 d’agost.

Dir-vos que la meteorologia i l’encarregat d’intentar llegir-ne les previsions se’n va de vacances fins mitjans del setembre vinent. Mentrestant penseu que és normal que l’atmosfera s’inestabilitzi la segona quinzena d’agost, i si és el cas no us hi enfadeu. Si passés això no us hi capfiqueu. Però,  tant o més normal és que durant els primers dies de setembre pugui semblar que l’estiu vulgui reaparèixer. Us deixo aquesta pauta per ajudar-vos a pensar que encara queda estiu per viure i percebre.

Bona Festa Major!

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.