3 gener de 2020 a les 21:50

Previsió meteorològica: canvi d’any sense variació al cel

Sort del cel de nit que amb el seu joc ens té entretinguts, sinó la monotonia quedaria ben servida. I mirant mapes previsionals sembla que encara n’hi ha per dies. Si bé fa unes jornades, la situació que es dibuixava durant la nit i el dia de Reis podia treure la son a més d’un, ara ens trobem fent una previsió que no difereix gens a les que estem fent dia a dia des de fa unes setmanes.

La foto enllaçada ensenya l’últim capvespre de l’any 2019. Les últimes hores de llum solar coincidint amb la sortida de la lluna amb fase de quart creixent, encara amb senyals evidents de la conjunció que va tenir amb Venus el passat 28 de desembre. I ara, pels amants de l’univers tenim preparada una ració de Quadràntides com a pluja de meteors, que aquest any promet ser d’activitat bastant alta –prop de 120 meteors/hora-, i això serà entre l’1 i el 5 de gener. A més, la lluna en fase creixent afavorirà molt la seva observació.

De tema astronòmic en tenim i podem estar ben distrets si som bons observadors. Pel qure fa al tema meteorològic no en tenim gaire. Parlem només de petits canvis molt poc destacables. Avui, divendres, ens està creuant una petita cua de front que només ens ha portat núvols alts i mitgencs, que a dins del territori anticiclònic que regna a l’atmosfera no ha deixat cap conseqüència.

Per demà, dissabte, cal esperar cel més serè i aire de tramuntana que afavorirà una mica la dissipació de les males visibilitats. Les temperatures quedaran fredes encara, entre els 4 graus de mínima i els quasi 15 de màxima. Diumenge el dia serà bastant igual i no hem d’esperar cap impediment per veure arribar els Reis Mags. Així doncs, ben abrigats, i a gaudir de l’alegria que sempre porten Ses Majestats.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.