31 maig de 2019 a les 21:17

Previsió meteorològica: canvi d’armari

Queda inaugurada la nova temporada del canvi d’armari i de la roba curta perquè estem davant d’un cap de setmana molt tranquil, estable i assolellat. Un cap de setmana de primavera amb regust d’estiu. Potser, el primer cap de setmana de platja de molta gent. L’aigua del mar, segons l’observador de l’Estartit, està a 17ºC: encara, una mica freda, 0.6ºC menys segons la temperatura mitjana entre els anys 1973-2012. Però, amb atreviment, el primer bany pot ser una bona idea. 

La fotografia que ens dibuixen els mapes de previsió per aquest dissabte i diumenge fa dies que no la veiem: les temperatures que ens ensenyen van per sobre la mitjana de l’època i això, sumat a les dates del mes de juny que començarà, serà sinònim de Sol i calor. Calor que a les hores centrals del dia portarà a valors propers als 30ºC i que anirà amb augment diumenge en relació al dissabte. Però dissabte tampoc es quedarà curta. També notarem l’increment del termòmetre en les temperatures mínimes i aquí és on podem parlar de calor preestival.

Només podem buscar la incomoditat en el temps previst en el fet que el vent de marinada arran de costa podrà tenir el termòmetre frenat i menys calorós. I, també, en el fet que la tarda de diumenge pugui portar algun ruixat a la zona pirinenca causat per la mateixa calor.

Les vetllades llargues i l’alegria meteorològica que ens protegeix dels efectes de les inclemències del cel hivernal està guanyant la partida atmosfèrica i, mica en mica, ens estem instal·lant a l’estiu. «Només ens falta arribar al quaranta d’abril per treure’ns el fil», tal i com el refrany aconsella.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.