23 novembre de 2018 a les 17:43

Previsió meteorològica: canvi de dinàmica al cel

Fa dies que es van acumulant situacions favorables al temps plujós. I parlant amb gent gran del poble et fan veure que aquesta tardor és com les d’abans. Que el Daró baixa ple, que les deus d’aigua s’han omplert i que la pluja fa honors al clima mediterrani d’aquesta zona.

L’últim episodi de pluja, tal i com es va preveure, va ser el cap de setmana passat: es van precipitar 172,6 mm des de dissabte al migdia fins a diumenge a la tarda. Una pluja contínua que va incrementar el cabal del Daró perillosament, fins a fer-lo trencar en diversos trams, tot provocant inundacions. El motiu cal entendre’l també amb l’acumulació de pluja de la darrera setmana, que va ser de de 257,6mm des del dimecres 14 fins al diumenge 18. Un mes de novembre que acabarà  molt plujós i que ja ha acumulat 299.2mm, segons informació, fins a les 15 h d’avui divendres, facilitada pel company Jesús Martí, que té estació a la xarxa Meteoclimatic.

I ara la meteorologia es disposa a canviar la dinàmica i les borrasques atlàntiques marcaran la pauta del cel. Així doncs hem d’esperar primer acabar una jornada de divendres poc radiant, gens assolellada, fresca sense exageració i amb petits ruixats molt inconnexos. I ja ens arribarà al cap de setmana amb previsió d’un dissabte d’ambient de tardor assolellada, fresc, amb alguna boira matinera i amb algun núvol a la tarda a la Bisbal. I acabarà la setmana amb un diumenge menys radiant amb el pas d’un front que ens escombrarà de ponent a llevant i que serà el responsable d’un dilluns amb alguns ruixats i temperatures una mica més baixes.

La fred sembla que de moment té ganes de quedar-se a l’Europa més central i més de l’est  i aquí, a les nostres contrades, les borrasques atlàntiques no podran ni fer pujar gaire la pluviometria ni faran que l’ambient es refredi amb exageració. Una treva al mal temps que possiblement s’allargui fins a principis de l’últim mes de l’any.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.