5 octubre de 2018 a les 14:49

Previsió meteorològica: canvi de temps a la vista

La tramuntana feia acte de presència a la meteorologia diària dels primers dies de la setmana. El primer episodi de la tardor que va fer la primera escombrada de l’ambient encara càlid post-estival. El dilluns es va marcar 74.5 km/h de ràfega màxima amb dades recollides a l’estació del Servei Meteorològic de Catalunya. I tota la setmana el cel ha anat marcant aquesta pauta de vent del nord, afeblint-se jornada a jornada. I el cap de setmana la dinàmica canviarà.

El cas és que els cels blaus que la tramuntana s’ha ocupat de netejar canviaran i es parlarà d’un cap de setmana de canvis: dissabte encara càlid però amb algun núvol sobretot a la tarda, i un diumenge inestable i plujós i poc radiant.

El canvi de temps s’espera amb inestabilitat i ruixats i això serà diumenge. L’últim dia de la setmana començarà amb ruixats a primera hora i el dia no aconseguirà estabilitzar-se en cap moment. S’esperen ruixats en qualsevol moment del dia però més de cares a la tarda. Les temperatures recularan com a conseqüència de la jornada gris que tindrem. A conseqüència d’aquest canvi de temps, la propera setmana la començarà amb ruixats i fresca.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.