23 març de 2018 a les 17:56

Previsió meteorològica: canvi de temps i canvi d’hora

El titular ja ho diu tot. I és que arriba un cap de setmana canviant i plujós.

El primer canvi que caldrà fer serà als rellotges. La matinada de dissabte a diumenge s’haurà d’avançar una hora per tal d’adaptar-se a l’horari d’estiu. L’objectiu: aprofitar més la llum del Sol i consumir menys electricitat. Aquest horari es mantindrà fins l’últim diumenge d’octubre: llavors caldrà endarrerir l’hora per adaptar-la a l’horari d’hivern. 

L’altre canvi serà a l’atmosfera i les primeres conseqüències es notaran avui divendres amb les progressives ennuvolades del cel, a partir del migdia. Els núvols vindran de ponent i aniran avançant cap a llevant configurant la borrasca que portarà el canvi i que afectarà bona part del cap de setmana. Aquesta nova pertorbació enviarà vents allevantats i no discriminarà cap racó de la geografia catalana. Ara bé, afectarà amb més contundència la zona nord-oriental del Principat.

Així doncs, la previsió vindrà marcada per un dissabte de nevades i pluges generals. Nevades a tota la serralada pirinenca a partir d’uns 1000 metres, i disminuint la cota de cares a la tarda. Les pluges afectaran a tot el territori i podran ser més abundants i intenses a la nostra zona nord-oriental: podran acumular tranquil·lament entre 40 o 60 litres per metre quadrat.

I el diumenge, dia de Rams, s’obriran clarianes però sense acabar de fer net i sense descartar ruixats inconnexos al territori i inconnexos en horari durant tota la jornada. Cal dir que el termòmetre no serà gaire fred però en moments de pluja o poca insolació es trobarà a faltar l’escalfor de l’astre rei. Sense cap mena dubte, l’eina indispensable pel cap de setmana serà el paraigua, que en qualsevol moment podrà fer falta segons la previsió de pluja.

I cal tenir present que es preveu que la inestabilitat es quedi a la Bisbal uns dies més.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.