18 setembre de 2020 a les 20:24

Previsió meteorològica: canvi de temps poc convincent

El canvi de temps que fa dies que es cou a l’atmosfera i que vindrà dirigit per una baixa Atlàntica que entrarà per l’oest peninsular no fa preveure un cap de setmana dolent en tota regla. Entre avui, divendres, i demà, dissabte, hi haurà la màxima afectació que tindrem a la nostra zona nord-oriental catalana. Serà una línia d’inestabilitat que llençarà una branca humida i més freda cap nosaltres.

Les primeres gotes que estan caient a la Bisbal en el moment de la redacció de la crònica són una mostra clara del que tenim preparat: inestabilitat, però poca, pluja, però poca, i afluixada de la calor, però poca. En definitiva, estem a les portes d’un canvi de temps que a la Bisbal serà poc convincent. La primera línia d’inestabilitat ja ha actuat en la seva part més destacable i ha fet ploure al sud del Principat. La segona és la que tindrà més efectivitat a casa nostra: entre la tarda-vespre-nit-matinada i primeres hores de demà dissabte serà quan esperem el gruix del canvi pel què fa a precipitació. Plourà però serà a hores de poc moviment al carrer i potser tindrem la sensació que no ha precipitat gaire, però ho farà. I, ja a partir de mig matí de dissabte, les clarianes guanyaran terreny i les restes d’inestabilitat podran donar algun ruixat de curta durada inconnex durant el dissabte. El diumenge el Sol podrà lluir més.

Pel que fa a temperatures esperem un lleuger descens, primer perquè no podrà lluir tant el Sol i també per l’efecte de la pluja que ajudarà a moderar el termòmetre. Avui encara notem xafogor a l’ambient però, de mica en mica, l’atmosfera es prepara per la nova estació equinoccial que començarà puntual el dimarts proper a les 14.31 h. Avancem cap a territoris meteorològics menys càlids.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.