29 octubre de 2021 a les 16:45

Previsió meteorològica: canvi de tendència i pluviometria una mica més favorable

Acabem l’octubre coincidint amb els dos dies finals de la setmana. I ho farem amb un flirteig del cel cap a la meteorologia més plujosa. L’octubre no ha entès que estem a la tardor mediterrània de terres baix empordaneses bisbalenca, i no s’ha ajustat gens a la seva ordinarietat. La pluviometria de 8.5mm ja ho diu tot: escassa, dins un any que també essent escàs.

Aquest cap de setmana tindrà ganes de ploure. No solucionarà la sequera pluviomètrica però possiblement estem parlant d’un canvi de tendència seca. Si amb poques paraules hem d’explicar la meteorologia dels propers dies seran: avui divendres ennuvolat, demà, dissabte, inseguretat agarbinada, diumenge més assolellat i càlid i dilluns fresc amb ruixats.

La nova situació, que avui divendres començarà, vindrà amb el pas d’un front que engegarà amb molta nuvolositat prefrontal. Avui poc sol i molts núvols alts i mitjos. Tot i això el dia no serà excessivament fred. El pas del front l’esperem entre la nit d’avui divendres i demà dissabte, i aquí, a la Bisbal, tindrem la màxima probabilitat de pluja demà dissabte. Tot i que serà la zona catalana menys afavorida per la situació. El que notarem molt demà serà el vent de garbí associat al front que bufarà moderat i això suposarà una pujada de les temperatures que diumenge es reafirmarà amb l’ambient que podrà ser una mica més assolellat. El dia de la castanyada no perilla per pluja però l’endemà, dia de Tots Sants, tornarà a parlar de baixada del termòmetre i ruixats.

La meteorologia de novembre començarà més freda i això ja es reflecteix en els diferents models per la setmana que ve, i la previsió molt lògica és que el contrast amb el mar encara bastant càlid ens prepari un novembre més plujós. Tot a punt!

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.