5 febrer de 2021 a les 19:44

Previsió meteorològica: canvis hivernals a la vista

El mes de febrer ha començat aquesta setmana i ha entrat per la porta gran, amb sol càlid, amb bonança, temperatures gens fredes, garbí i algun núvol escadusser. Tot plegat, una meteorologia poc convincent per ser el mes de l’hivern meteorològic bisbalenc més insòlit i sorpressiu. Aquest cap de setmana es prepara la cara contrària al cel: la meteorologia es presentarà inestable i més freda. Un canvi que podem catalogar com a normal: res extraordinari, però ens recordarà que encara li queda corda, a l’hivern.

Avui, divendres, estem immersos en un dia que li ha costat de guanyar la partida al Sol. El cel gris i les boires són la conseqüència del contrast del mar fred amb les temperatures anormalment altes de l’última setmana. Són boires molt estàtiques i el Sol no les ha pogut acabar de guanyar del tot.

Acomiadem la setmana amb una temperatura mínima dels últims set dies de 3,1ºC: va ser ahir dijous al matí. I una temperatura màxima de 20,6ºC dimarts. I el cap de setmana meteorològic bisbalenc serà dual, en consonància als dies que té. Dissabte  ja notarem més fred i no precipitarà. Podrà ser amb núvols alts i mitgencs que podran deixar el cel amb tons marronosos a causa de la pols en suspensió, que portarà associat el pas d’un front. I això serà l’aperitiu d’un diumenge molt variable, amb nuvolositat més compacte i amb risc de ruixats, en general, poc quantiosos i a qualsevol hora. Un diumenge gris, molt ennuvolat i fred. El dia més fred des que va començar el febrer.

Per temperatures, anirem dels 6-7 graus mínims, als 15-16 màxim, el dissabte. A una baixada notable de cara a diumenge, que, probablement, no deixi pujar el termòmetre a més de 10 graus. I això serà el preàmbul d’una propera setmana freda però sense estridències.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.