10 desembre de 2021 a les 16:54

Previsió meteorològica: cap a la calma anticiclònica

Podem dir que avui, divendres, acomiadarem la primera tongada de fred de tardor –encara no hivernal- al nostre territori proper. Acomiadarem la primera adversitat de la nova temporada freda. I ho farem amb un parell de fronts que ens passaran: el primer ens acabarà de passar aquest matí i només valdrà per ennuvolar el cel i reduir una mica l’efecte de les temperatures mínimes nocturnes. Així doncs, tindrem una forquilla de temperatures poc fredes que aniran dels 5 als 16 graus, amb el cel bastant tapat tot el dia. El segon front passarà de nit i remourà una mica més l’efecte de la tramuntana i potser portarà algun plugim.

Dissabte i diumenge seran dos dies que aniran propiciant la nova configuració al cel. Una nova situació que vindrà guiada per un anticicló. I això, a les dates que ens trobem és sinònim de nits fredes i migdies de bonança tèrmica. Aquí, a la Bisbal, no hem de patir per dies de molta boira que acabin refredant les jornades però podrien ser freqüents petits episodis de males visibilitats i boirines associades, afavorides també per la nova dinàmica atmosfèrica.

Així doncs, canviarem el pas de fronts i els embats de la tramuntana per la calma anticiclònica amb un ascens clar de les temperatures diürnes. I s’ha de dir que aquest canvi es confirmarà durant la propera setmana, que veurem clarament com els baròmetres s’afanyen a fer pujar la pressió.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.