27 gener de 2023 a les 9:13

Previsió meteorològica: cap a l’estabilitat més freda

Quan se’ns presenta un període atmosfèricament estable ho solem relacionar amb temperatures agradables, o com a mínim suaus. I no és el què hem de preveure per l’últim cap de setmana del mes de gener.

A la Bisbal, aquest cap de setmana que es presenta serà molt fred, sense precipitacions i estable. Serà un cap de setmana anticiclònic. I amb tramuntana. Tot plegat, una combinació meteorològica perfecta per deixar un ambient de rigorós hivern. 

La setmana que deixem ens ha permès gaudir de la màgia de les previsions de la neu a cotes baixes. I a la nostra població ens va poder visitar el fenomen blanc amb escasses quatre volves, cap a les 10 del matí del dimarts. A les zones més altes de les Gavarres va poder enfarinar. I com sòl passar en aquests casos l’emoció a la nostra població bisbalenca va estar a flor de pell. Però no es tractava de cap gran nevada. I així va ser al final: no vam tenir cap afectació més enllà de la fred que va fer durant el dia. El que va suposar el dia més fred de la setmana, dimarts, no vam veure el sol, va precipitar 4.6 litres –amb estones d’aiguaneu-, i la temperatura no va pujar més de 6.7ºC. Una autèntica jornada de cru hivern, com les típiques.

I ara la fred s’intensificarà fins a diumenge. Es tornarà a imposar la rigorositat hivernal amb un dissabte i un diumenge que es preparen amb poca o gens de nuvolositat, amb absència de pertorbacions i amb tranquil·litat al cel. Només que els dies seran molt freds. I ja comencem avui divendres, amb l’ambient gèlid i amb un avís de fred, tant per avui com per demà dissabte.

Fins diumenge difícilment podrem pujar més dels 10ºC màxims i les mínimes seran sota zero, en valors semblants als -3ºC. L’hivern anticiclònic per l’últim cap de setmana de gener. I per la propera setmana remuntada de temperatures diürnes, tot i que a les nocturnes els hi costarà més de pujar.

*Aquesta notícia ha estat publicada amb la informació facilitada pel bisbalenc Marc Vilà.